Welkom bij Sectie Voeding

De Sectie Voeding werd opgericht in 1978 en heeft dus een carrière van meer dan 35 jaar achter de rug.

Deze ervaring weerspiegelt zich in een waaier van activiteiten die door deze sectie werden georganiseerd. De organisatie van 2 edities van de 'European Conference on Food Chemistry', nl.  Euro Food Chem III in Antwerpen (1985) en Euro Food Chem XII in Brugge (2003), mag op naam van de werkgroep Voeding geschreven worden. Er werden 4 Voedingscycli i.s.m. voedingsbedrijven georganiseerd rond actuele topics (o.a. globalisering, innovatie, ...). De symposiumreeks 'Voedingchemie in Vlaanderen - Trends in Levensmiddelenanalyse' was in 2013 aan haar 7e editie toe en bood een platform voor nieuwe en innovatieve trends in de levensmiddelenanalyse.

KVCV-Voeding is lid van EuCheMS (European Association of Chemical and Molecular Sciences) - Division of Food Chemistry.

Op donderdag 20 november 2014 organiseerden KVCV-Voeding en ie-net (Expertgroup Voeding) i.s.m. WIV, SENSTECH, Pack4Food, Universiteit Gent, BRUCEFO, Test-Aankoop en FAVV het symposium 'Food Contact Materials - Legislation, Control, Science and Good Practices'

Op dinsdag 15 september 2015 organiseerde KVCV-Voeding de tweede editie van het symposium 'Mass spectrometry in Food and Feed' in Gent. 

Op vrijdag 9 september 2016 organiseerde KVCV-Voeding het symposium 'Kant-en-klaargerechten - Lekker en gezond?' in Heverlee.


 

  

Download de KVCV Android APP

Get it on Google Play