Would you like to add an event to this list? Simply register your event using this form.

 

Het coronavirus: varianten en vaccins

211006-webinar-corona-varianten-website
Category
Lectures
Date
2021-10-06 16:00 - 16:45
Venue
Online

Wanneer virussen zich vermenigvuldigen kunnen er kleine veranderingen optreden in hun genetische materiaal. Vaak hebben deze veranderingen geen effect of zelfs een negatief effect op het virus. Soms kan een mutatie leiden tot varianten die zich sneller kunnen verspreiden, ernstigere ziekte kunnen veroorzaken, of die slechter geneutraliseerd kunnen worden door ons immuunsysteem. Dr. Chantal Vogels (Yale School of Public Health) neemt je mee in de wereld van virusvarianten.

Deze drie vragen worden in ieder geval beantwoord in het webinar:

  1. Hoe ontstaan coronavirus (SARS-CoV-2) varianten?
  2. Welke varianten circuleren op dit moment?
  3. Hoe goed werken vaccins tegen de verschillende varianten? 

Over de spreker

Dr. Chantal Vogels is een Associate Research Scientist in het Department of Epidemiology of Microbial Diseases aan de Yale School of Public Health (Verenigde Staten). Haar onderzoek richt zich op de overdracht, verspreiding, en evolutie van vector-overdraagbare virussen. Dr. Vogels heeft haar BSc Biology, MSc Biology, en promotieonderzoek gedaan aan Wageningen University & Research (WUR). Gedurende haar studie en promotieonderzoek is zij gespecialiseerd in de ecologie van muggen en andere vectoren zoals teken en knutten, en de overdracht van virussen zoals het westnijlvirus en het zikavirus.

Vervolgens heeft zij haar carrière voortgezet aan de Yale School of Public Health, waar zij zich verder gespecialiseerd heeft in sequencing en genomic epidemiology. Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak heeft het team waarvan zij deel uitmaakt zich ingezet om betere diagnostische testen te ontwikkelen, om de verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen, en om het effect van coronavirus varianten op vaccines beter te begrijpen.

 
 

All Dates

  • 2021-10-06 16:00 - 16:45

Powered by iCagenda

More events

Visit the website of following organisations to find out about their events:

C2W | Mens & Molecule