Would you like to add an event to this list? Simply register your event using this form.

 

Night of chemistry & life sciences

Category
Lectures
Date
2018-12-10 19:00 - 22:00
Venue
KU Leuven, campus groep T - Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
Telephone
016377746
Email
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Goede ingenieurs zijn schaars. De chemische sector alleen al heeft jaarlijks meer dan 2600 nieuwe en jonge ingenieurstalenten nodig. KU Leuven-Campus Groep T steekt alvast een tandje bij om aan de vraag van de (bio)chemische bedrijven tegemoet te komen. Tegelijkertijd introduceren we ook onze eigen studenten Chemie en Biochemie tijdig in de wondere en gevarieerde wereld die straks voor hen opengaat. Zo komen zij na hun studie niet onbeslagen op het ijs.

Voor alle duidelijkheid: onze ‘Night of Chemistry & Life Sciences’ is méér dan een informeel onderonsje. Voor onze 150 derdejaars bachelors en masters – van wie 25% internationale studenten – gaat het om een onderdeel van het curriculum. De gastcolleges van deskundigen uit de beroepspraktijk zijn m.a.w. leerstof. Dat geldt ook voor de presentaties, demo’s en installaties die de bedrijven brengen. Wij stellen op de campus ruimte, plaats en standmateriaal ter beschikking om organisaties met hun producten te laten uitpakken zodat de (bio)chemische sector niet hoeft te wachten op de jobbeurzen om nu al aanstormend ingenieurstalent te overtuigen én te ontdekken of en in welke mate er ‘chemie’ opborrelt.

Locatie: Campus Groep T (Aula en Atrium), Andreas Vesaliusstraat 13, Leuven

Programma:

- 19:00-19:30: opening stands

- 19:30-20:30: gastcollege prof. Deirdre Cabooter – Analysetechniek medicijnen in afvalwater

- 20:30-22:00: bezoek aan de stands en netwerkreceptie

Meer informatie, contacteer de projectcoördinatoren: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Stijn De Jonge, opleidingshoofd OC chemie

Prof. Koen Eneman, voorzitter campus groep T Leuven

Prof. Bert Lauwers, decaan Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen   

 
 

All Dates

  • 2018-12-10 19:00 - 22:00

Powered by iCagenda

More events

Visit the website of following organisations to find out about their events:

C2W | Mens & Molecule