Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

I Love Science Festival

ilsf-banner-00
Categorie
Opendeurdag
Datum
2019-04-26 00:00 - 2019-04-28 00:00
Locatie
Brussels Expo (Paleis 1) - Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Het wetenschaps- en technologiefestival voor jong en oud komt naar Brussel!

Na het daverende succes van de vorige editie, zakt het I Love Science Festival ook dit jaar af naar Brussel, meer bepaald van 26 tot 28 april 2019 in Brussels Expo. Talloze experimenten, laboratoria, animaties, workshops, tentoonstellingen… staan op het programma.

Ook zijn er de interactieve stands: van drone tot augmented reality, maar ook zachte mobiliteit, robots en groene initiatieven. De wetenschap wacht om door jou ontdekt te worden!
Iedereen is welkom: amateurs en experts, van 7 tot... hoe oud kan een mens worden?

Dit jaar zijn we enorm blij dat we 3 grote namen uit de wereld van de wetenschap mogen verwelkomen!  Op deze tweede editie vertegenwoordigen een meter en twee peters het I Love Science Festival.

Véronique Dehant, directrice van de Koninklijke Sterrenwacht van België en buitengewoon hoogleraar aan de Université Catholique de Louvain. Ze ontving verschillende prijzen, waaronder de Descartesprijs van de Europese Unie in 2003. Ze is ook verantwoordelijk voor de instrumenten voor verschillende ruimtemissies.

Nathan Uyttendaele, professional in de popularisering van de wetenschap en youtuber/influencer bekend van ‘la statistique expliquée à mon chat’ en ‘chat sceptique’, kanalen die samen zowat 300000 abonnees hebben. Tot grote vreugde van de internetgebruikers, behandelt hij een waaier aan onderwerpen vanuit een wiskundig perspectief.

En ten slotte Patrice Goldberg, auteur, journalist, scenarist, regisseur... en vooral verantwoordelijk voor het grote wetenschappelijke programma ‘Matière Grise’ op RTBF. Hij werd door de Europese Unie uitgeroepen tot beste Franstalige wetenschappelijke journalist van alle media. Gepassioneerd als hij is door de overdracht van kennis, geeft hij regelmatig conferenties over popularisering en wetenschapsjournalistiek.

Kortom: heel wat inspiratie voor een wetenschapsweekend!

Toegang tot het festival is volledig gratis!

 
 

Alle datums

  • Van 2019-04-26 00:00 tot 2019-04-28 00:00

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

C2W | Mens & Molecule