Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

Nanostructured electrodes with high surface area and porosity for energy storage applications

ic-school-black-48dp-14
Categorie
Doctoraatsverdediging
Datum
2019-11-06 13:30
Locatie
KU Leuven, Auditorium Kasteel, 01.07 - Kasteelpark Arenberg 1
3001 Leuven, België

Promovendus/a: Stanislaw Piotr Zankowski

Promotor(en): Prof. dr. Philippe Vereecken

Tijdens dit doctoraatsonderzoek zal methoden van fabricage van nieuwe flexibele all-solid-state dunne film batterijen op metallic folies worden onderzocht. De nadruk zal liggen op de accu's met 3D-pijler structuur worden gezet. Tijdens het onderzoek zal de methodologie voor het produceren van 3D-pijlers op metallic folies beestablished. Anodisatie van aluminium zal worden onderzocht als een gemakkelijke en goedkope methode om sjablonen voor 3D-pijler structuren te produceren. Mogelijkheid tot opschaling van het proces zal ook worden aangesproken.
Stimultaneously zal getracht produceren planaire flexibele dunne film batterij, exploratie verenigbaarheid van de batterij actieve stoffen met metalen folies, het monteren van de cellen en inbedden ervan in flexibele polymeren zoals acrylaten.
Na de vaststelling van methoden voor de productie vlakke flexibele dunne-film batterij, zal Efford worden gezet om de verwerking over te dragen aan 3D-structuren. Dit zal necessarly moeten conforme afzetting van actieve materialen op 3D-pijlers aan te pakken. Na een hopelijk succesvolle montage van de cel, zal elektrochemische karakterisering worden gedaan, en het effect van vervorming opde prestaties van de batterij zal worden geanalyseerd.
 
 

Alle datums

  • 2019-11-06 13:30

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

C2W | Mens & Molecule