G&T: gins en hun tonics

24 May 2018 19:00 – 22:00
Location: Marie Curie room, Leuven Chem&Tech, KU Leuven, Celestijnenlaan 200F, Leuven, Belgium
Category: Young

Door Prof. dr. Kristof Van Hecke.

Gin en tonic (G&T) is reeds enige tijd aan een heuse revival bezig, getuige daarvan de enorme expansie van het ginassortiment.
Deze lezing neemt je mee naar de bijzondere wereld van G&T. Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals de geschiedenis van gin en tonic, de Gin Craze, de verschillende productiemethoden, distillatieprocessen en gebruikte botanicals van gin, ginwetgeving, ginstijlen,… Er worden antwoorden geformuleerd op vragen zoals: Wat zijn speakeasies? Wat zijn de verschillen tussen een London Dry, Old Tom, Sloe gin,…? Tevens wordt de geur- en smaakchemie van jeneverbessen en kinine onder de loep genomen, waarbij mono- en sesquiterpenen en G-proteïnegekoppelde receptoren een belangrijke rol spelen. En uiteraard worden de verschillende onderdelen van de lezing afgewisseld met het degusteren van enkele duidelijk getypeerde G&T’s.

De lezing gaat door in de Marie Curie room in het Leuven Chem&Tech gebouw aan de KU Leuven, Celestijnenlaan 200F.

Toegang tot de lezing kost 5 EUR voor KVCV-leden, leden van Chemika betalen 7 EUR en anderen betalen 9 EUR. Betaling gebeurt cash ter plaatse of met payconiq.

Registratie is verplicht. Klik hier om te registreren.

Search an event