Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

Chemische risico’s in de voedselketen: uitdagingen voor de risico-evaluator en de risicomanager

logo-scicom
Categorie
Studiedagen
Datum
2017-11-24 09:00 - 17:00
Locatie
Financietoren, Pacheco auditorium - Pachecolaan 13
1000 Brussel, België
Bijlage

Op vrijdag 24 november 2017 vindt het 13de symposium van het Wetenschappelijk Comité van het FAVV plaats, met als onderwerp: "Chemische risico’s in de voedselketen: uitdagingen voor de risico-evaluator en de risicomanager".

De recente Fipronil crisis bracht voedselveiligheid opnieuw in het brandpunt van de mediabelangstelling en toonde de kwetsbaarheid aan van de voedselketen.

Het doel van dit symposium bestaat eruit om de uitdagingen te bespreken, zowel vanuit het oogpunt van de risico-evaluator als van de risicomanager, die geconfronteerd wordt met (opduikende) chemische risico’s in de voedselketen en dit zowel op korte als op lange termijn. Onderwerpen zoals de blootstelling van de consument, de karakterisering van het risico, de controle maatregelen en de risicocommunicatie zullen hierbij aan bod komen. Specifieke uitdagende gevallen (microplastics, nanomaterialen, minerale olie, …) zullen besproken worden. Er zal ook een blik worden geworpen op de lange termijn perspectieven (2050) in Europa op het vlak van chemische voedselveiligheid.

Het symposium richt zich tot een internationaal publiek van risico-evaluatoren, risicomanagers, beleidsverantwoordelijken, stakeholders, producenten, consumenten, consultants en studenten.

Het symposium gaat door in het Engels. Er is simultaanvertaling voorzien naar het Nederlands en het Frans.

 
 

Alle datums

  • 2017-11-24 09:00 - 17:00

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

C2W | Mens & Molecule