Welkom bij Sectie Historiek en Filosofie van de Chemie

Welkom op de website van de Sectie Historiek en Filosofie van de Chemie! Voor meer informatie over een bepaalde activiteit kan je steeds terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voorzitter). Vragen kunnen ook steeds doorgemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laatste Nieuws

Sinds 2020 neemt ETWIE jaarlijks een specifiek thema binnen het veld van het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed onder de loep dat tot nog toe relatief onderbelicht is gebleven. Na een duik in de wereld van de vroege kunststoffenindustrie werd dit jaar samengewerkt met CAG, Centrum Agrarische Geschiedenis, voor een onderzoek naar het kunstmesterfgoed. Ook de hulp van de KVCV - Sectie Historiek was onontbeerlijk. Resultaat: 'Chimiek van de zak. Veldtekening van het kunstmesterfgoed in Vlaanderen en Brussel (1840-1960)’.
Download ‘Chimiek van de zak’ (PDF)

DNA: De ontrafeling van een oeroude chemische molecule - Arsène Lepoivre

Alfred Nobel (1833-1896): het geloof in het eigen kleine ik - Arsène Lepoivre

Op 8 november 2019 zal de studiedag "100 jaar Chemische Industrieën in de Lage Landen" plaatsvinden te Leuven. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Op 17 november 2017 vindt het symposium "Onze voeding vroeger en nu" plaats te Antwerpen. Klik hier voor meer informatie en registratie.

Op 29 november 2016 vond te Schoonhoven het symposium "Symposium Zilver & Goud - Een glansrijke historie van edelmetalen" plaats. Lees hier het verslag.

Op 22 januari 2016 namen we afscheid van Eric Van Schoonenberghe. Bekijk het In Memoriam.