Eten, Meten en Weten, 2de uitgebreide en vernieuwde druk

€ 30,00 per stuk

20 artikelen in voorraad
+

Liane Deweghe en Jean-Marie-Mortier m.m.v. de werkgroep KVCV-Voeding

2e bijgewerkte en uitgebreide uitgave, april 1999

Uitgegeven door de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging-Voeding (KVCVVoeding)
ISBN-10: 90-804957-1-9
254 pp.
17 cm (B) x 24,5 cm (H)

INHOUDSTAFEL (beknopt) 

Woord vooraf

Inleiding

Deel 1: Hoofdbestanddelen van het voedsel

1.1 Water
1.2 Vetten
1.3 Eiwitten
1.4 Koolhydraten
1.5 Voedingsvezels
1.6 Vitamines
1.7 Mineralen
1.8 Enzymen

Deel 2: Specifieke proeven op voedingsmiddelen

2.1 Reducerende suikers in voedingsmiddelen
2.2 Vitamine C in voedingsmiddelen
2.3 Zout in vleeswaren
2.4 Zuurgetal van een olie of vet
2.5 Vluchtige zuren in wijn
2.6 Sulfiet in voedingsmiddelen
2.7 Aminozuren in fruitsappen
2.8 Cafeïne in koffie
2.9 Polyfosfaten in vleesproducten
2.10 Kleurstoffen in voedingsmiddelen
2.11 Niet-vluchtige zuren in wijn

Deel 3: Kwantitatieve analysemethoden ter bepaling van de hoofdbestanddelen van voedingsmiddelen

3.1 Bepaling van het vochtgehalte
3.2 Werkwijze voor droge voedingsmiddelen
3.3 Bepaling van het totaal eiwitgehalte door middel van een stikstofbepaling volgens Kjeldahl
3.4 Bepaling van het totaal suikergehalte na inversie volgens Luff-Schoorl
3.5 Bepaling van het asgehalte

Bibliografie

Download de KVCV Android APP

Get it on Google Play

Gratis verzending en ledenkorting

Alle producten worden gratis verzonden, ongeacht het aankoopbedrag.

Indien u lid bent van KVCV, heeft u recht op een korting van 20% op alle producten! Leden vinden hun persoonlijk kortingscode op de Mijn lidmaatschap pagina.

Winkelwagen

De winkelwagen is leeg

Laatst toegevoegde item

Symposium 150 jaar Benzeen-structuurformule: Ontstaan en Huidige Toepassingen