Wenst u een activiteit te laten opnemen in deze lijst? Geef uw activiteit door via dit formulier.

 

Duurzame waterstof: de belofte voor de energietransitie?

210526-webinar-waterstof-website
Categorie
Lezingen
Datum
2021-05-26 15:00 - 15:45
Locatie
Online

Het volgende KNCV-webinar is op woensdag 26 mei om 15.00 uur. Peter Thüne (Hogeschool Fontys) zal u bijpraten over waterstof. In dit webinar gaan we de scheikundige aspecten van waterelektrolyse behandelen, wij focussen op een enkele elektrolyse cel: de elektrolyse reactie, opbouw van een elektrolyse cel, transpoortverschijnselen, materiaalkwesties en meer.

In onze huidige energiemix wordt ongeveer 20% geleverd in de vorm van elektriciteit en 80% in de vorm van aardgas of vloeibare fossiele brandstof (benzine, diesel). Door onze klimaatdoelstellingen gaat dit komende tijd sterk veranderen. Waterstof kan in deze energietransitie een belangrijke rol spelen. Van alle varianten van waterstof die er zijn is alleen groene, via elektrolyse geproduceerde waterstof geschikt om grote hoeveelheden op zee en land geproduceerde duurzame elektriciteit goed in te kunnen passen in ons energiesysteem. Alleen elektrolyse kan namelijk flexibel (op afroep) elektriciteit omzetten naar waterstof om dit vervolgens op te slaan. Hoog tijd om eens in te zoomen op dit veelbelovende chemische proces van waterelektrolyse.

3 vragen die aan bod zullen komen in het webinar:

  • Wat is duurzame waterstof en waar hebben we het voor nodig?
  • Hoe is een waterelektrolyse cel opgebouwd en hoe werkt een water elektrolyse cel?
  • Kunnen we met de 'electrolysers' van vandaag al op zeer grote schaal duurzame waterstof maken?

Na afloop van het webinar kunnen de deelnemers in Zoom vragen stellen aan Peter Thüne (vol=vol). Daarnaast is het mogelijk om via YouTube het webinar te bekijken. Via Zoom krijg je automatisch een deelnamelink en een reminder, bij YouTube is dat niet geval. Maar dat hebben we voor je opgelost met onderstaande button.

Over de spreker
Peter Thüne is de eerste L.INT lector die zowel bij een hogeschool als bij een NWO-instituut is aangesteld. Peter startte op 1 februari 2017 als lector Solar Fuels. Hij werkt deels bij Fontys en deels bij DIFFER (Dutch Institute for Fundamental Energy Research). Het doel van deze vorm van lectoraten is om de raakvlakken tussen fundamenteel en praktijkgericht onderzoek veel beter te benutten en samen met MKB en grootbedrijven een innovatieversnelling te realiseren.

Peter Thüne, verbonden als docent aan Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen, heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend met diverse wetenschappelijke publicaties in vooraanstaande tijdschriften. Hij is expert op het gebied van thermische katalyse, materialen en surface science met een ruime en brede onderzoeksachtergrond.

 
 

Alle datums

  • 2021-05-26 15:00 - 15:45

Powered by iCagenda

Meer activiteiten

Bezoek de website van volgende organisaties om hun activiteiten te bekijken:

C2W | Mens & Molecule