Partners

Belgische Vereniging van Laboratorium Technologen

De Belgische Vereniging van Laboratorium Technologen (B.V.L.T - A.B.T.L.) is een nationale, multidisciplinaire vereniging van paramedische medewerkers in de klinische biologie. Meer informatie over B.V.L.T. vindt u hier.

 

ChemicAlumni

ChemicAlumni is de alumnivereniging voor alle oud-studenten Chemie, Biochemie & Biotechnologie aan de Universiteit Gent. Meer informatie over ChemicAlumni vindt u hier.

 

ChemPubSoc Europe

ChemPubSoc Europa is een organisatie van 16 Europese chemische samenlevingen, opgericht in de late jaren 1990 als gevolg van de samensmelting van vele chemische tijdschriften van nationale chemische verenigingen in een aantal kwalitatief hoogwaardige Europese tijdschriften.

Meer informative over ChemPubSoc Europe vindt u hier.

ChemPubSoc Europe wordt in België vertegenwoordigd door het Comité van Beheer van het Bulletin (C.B.B.).

C.B.B. overkoepelt op dit vlak de twee Belgische chemische verenigingen (Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging and Société Royale de Chimie).

Meer informatie over C.B.B. vindt u hier.EFMC

De Europese Federatie voor Medicinale Chemie (EFMC) is een onafhankelijke vereniging die medicinale chemie verenigingen in Europa vertegenwoordigt. Het doel is om de wetenschap van medicinale chemie te bevorderen door het stimuleren van samenwerking en netwerken, door het verstrekken van opleiding en begeleiding, door het belonen van wetenschappelijke excellentie, en door het faciliteren van communicatie en beïnvloeding van belanghebbenden.

Meer informatie over EFMC vindt u hier.

essenscia

essenscia vzw, de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences is een multisectorale koepelorganisatie die de talrijke activiteitensectoren van de chemie, kunststoffen en life sciences vertegenwoordigt.

U kan zich hier abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief van essenscia.
Klik hier voor het archief van wekelijkse nieuwsbrieven.

Meer informatie over essenscia vindt u hier.

EuCheMS

De Europese Vereniging voor Chemische en Moleculaire Wetenschappen (EuCheMS) brengt chemie gerelateerde organisaties in heel Europa bij elkaar om hen één enkele stem te geven bij belangrijke wetenschappelijke- en beleidskwesties, gebaseerd op expert wetenschappelijke kennis.

EuCheMS is een non-profit organisatie en heeft 42 aangesloten organisaties die samen meer dan 150.000 chemici in de academische wereld, de industrie, de overheid en professionele organisaties in 32 landen in heel Europa vertegenwoordigt. EuCheMS heeft verschillende afdelingen en werkgroepen, die alle gebieden van de chemie dekken en wereldklasse expertise bij elkaar brengen in de onderbouwing van wetenschap en ontwikkeling die nodig is voor innovatie.

Bekijk hier de maandelijkse nieuwsbrieven van EuCheMS.
U kan zich hier abonneren op de maandelijkse nieuwsbrief van EuCheMS.

Meer informatie over EuCheMS vindt u hier.

EYCN

EYCN is de jongerenafdeling van EuCheMS. Iedere chemicus onder de 35 jaar oud binnen EuCheMS is ook lid van EYCN.

Meer informatie over EYCN vindt u hier.

ie-net

ie-net staat voor de community van alle ingenieurs en technisch-geïnspireerde mensen. ie-net brengt niet alleen voor het eerst alle ingenieurs in Vlaanderen bijeen maar ook iedereen met een passie voor techniek en technologie.

Meer informatie over het ie-net vindt u hier.

IUPAC

De Internationale Unie voor Zuivere en Toegepaste Scheikunde (IUPAC) heeft tot doel de wereldwijde aspecten van de chemische wetenschappen te verbeteren en bij te dragen tot de toepassing van de chemie in de dienst van de Mensheid. Als een wetenschappelijke, internationale, niet-overheidsgebonden en objectieve instelling, kan IUPAC veel mondiale vraagstukken met betrekking tot de chemische wetenschappen aanpakken.

Meer informatie over IUPAC vindt u hier.

KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is onze Nederlandse zustervereniging voor chemie, life sciences, procestechnologie en (bio)moleculaire wetenschap.

Meer informatie over de KNCV vindt u hier.

NCS

Het Nationaal Comité voor zuivere en toegepaste Scheikunde vertegenwoordigt de Belgische wetenschappers die in het domein van de Scheikunde werken in de International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC).

Meer informatie over het NCS vindt u hier.

SRC

La Société Royale de Chimie is onze Waalse zustervereniging.

Meer informatie over SRC vindt u hier.

Talentenfabriek

Talentenfabriek is het job- en opleidingspunt voor de Antwerpse metaal- en chemiesector.

Meer informatie over Talentenfabriek vindt u hier.

We Are Chemistry

We Are Chemistry verenigt kleine en grote bedrijven uit de chemische sector in Antwerpen die op zoek zijn naar kersvers gediplomeerd talent.

Meer informatie over We Are Chemistry vindt u hier.

Download de KVCV Android APP

Get it on Google Play

Inloggen

Klik hier voor toegang tot het Chemieplatform (inclusief Elementaire Chemie en Chemie Interactief).

Mens & Molecule