Lezing over Bier en Chemie

16 november 2010 19:30 – 00:00
Locatie: KULeuven, campus Arenberg, Leuven, Vlaanderen, België
Categorie: Jong
Soort Ticket Prijs Aantal
Standard Ticket Gratis N/A

Door Johan Dujardin (Bosteels).

In deze excursie door de wondere wereld van de streekbieren, wordt de chemie achter het brouwproces uiteengezet. De subtiliteiten en finesses van het brouwproces vormen de basis voor het tot stand komen van het geweldige aroma en de bijzondere kleur van de bieren. Brouwerij Bosteels is verantwoordelijk voor excellente speciaalbieren zoals Kwak en Karmeliet en recent innoveerden ze met DeuS, een champagnebier. De symbiose tussen een zeven generaties lange ervaring op gebied van brouwen en de méthode champenoise voor het maken van superieure schuimwijn, resulteerde in dit opmerkelijk verrassend hybride product. Talrijke prijzen werden uitgeloofd ter appreciatie van de creaties van onze Belgische brouwmeesters maar uiteindelijk is er geen betere test om de kwaliteitsproducten te evalueren dan het zelf degusteren van deze gastronomische verwennerij.

Activiteit zoeken