Avondlezing over Whisky (met degustatie)

26 november 2013 19:30 – 19:30
Locatie: KULeuven, campus Arenberg, Leuven, Vlaanderen, België
Categorie: Jong

Activiteit volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

Opgelet: het lokaal van de activiteit is gewijzigd van 200F 02.01 naar 200F 00.09

Door Prof. Dr. Mario Smet

Weinig dranken vormen het voorwerp van dermate uiteenlopende meningen als whisky. Er bestaan fanatieke aanhangers van deze drank, die geld noch moeite sparen om die ene fles die nog in hun collectie ontbreekt te bemachtigen. Anderen worden al misselijk bij het minste vleugje van het typische, doordringende whiskyparfum. Schotse whisky is dan ook een product van het samenbrengen van extremen: gerst, gegroeid dankzij malse Atlantische regens, koud bergwater, verzengend turfvuur en de zilte wind die doordringt tot in de eiken vaten waarin het distillaat zijn jarenlange veroudering ondergaat. Tijdens deze lezing gaan we dieper in op de geschiedenis, de diversiteit en de chemie van Schotse whisky en proeven een aantal kenmerkende voorbeelden.

De toegangsprijs bedraagt 2 EUR voor KVCV-leden, 4 EUR voor Chemika/Scientica leden en 6 EUR voor anderen (betaling gebeurt te plaatse).

Activiteit zoeken