G&T: gins en hun tonics

02 mei 2016 19:00 – 22:00
Locatie: Universiteit Antwerpen, Campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, Antwerpen, Vlaanderen, België
Categorie: Jong

Door Prof. dr. Kristof Van Hecke.

Gin en tonic (G&T) is reeds enige tijd aan een heuse revival bezig, getuige daarvan de enorme expansie van het ginassortiment.
Deze lezing neemt je mee naar de bijzondere wereld van G&T. Verschillende onderwerpen komen aan bod zoals de geschiedenis van gin en tonic, de Gin Craze, de verschillende productiemethoden, distillatieprocessen en gebruikte botanicals van gin, ginwetgeving, ginstijlen,… Er worden antwoorden geformuleerd op vragen zoals: Wat zijn speakeasies? Wat zijn de verschillen tussen een London Dry, Old Tom, Sloe gin,…? Tevens wordt de geur- en smaakchemie van jeneverbessen en kinine onder de loep genomen, waarbij mono- en sesquiterpenen en G-proteïnegekoppelde receptoren een belangrijke rol spelen. En uiteraard worden de verschillende onderdelen van de lezing afgewisseld met het degusteren van enkele duidelijk getypeerde G&T’s.

De lezing gaat door aan de Universiteit Antwerpen, campus Groenenborger, gebouw V, aula V008.

Toegang tot de lezing kost 5 EUR voor KVCV-leden (0 EUR zonder degustatie), 7 EUR voor K.D.A.-leden (2 EUR zonder degustatie) en anderen betalen 9 EUR (4 EUR zonder degustatie). Betaling gebeurt cash ter plaatse.

Deze activiteit is volzet.

Activiteit zoeken