Lezing over Bier en Chemie: Bier in Stijl (inclusief degustatie)

05 november 2014 19:00 – 19:00
Locatie: UHasselt, Campus Diepenbeek, Agoralaan, Diepenbeek, Vlaanderen, België
Categorie: Jong

Activiteit volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

We refereren graag naar ons pintje als "een vloeibaar bo'ke" maar wat is er juist van aan? Had de mens eerst honger of eerst dorst? Feit is dat brood bakken en bier brouwen twee van de oudste biochemische technieken zijn die de mens beheerst. Bier begon zijn verhaal als onontbeerlijke veilige drank. Een basisbehoefte bij elke maaltijd. Heden zien we het bier vloeien bij tal van gelegenheden, maar lijken we het steeds minder te drinken voor de dorst. Door de technische revolutie en een optimalisatie van het biochemische brouwproces, kennen we momenteel een schijnbaar steeds verder uitdeinend universum aan bierstijlen. In dit brede smaakpalet, zit zeker en vast voor ieder wat wils, bij elk weer, voor iedere gelegenheid.

bierAmbassadrice Anneke Rijkers neemt jullie op 5 november aanstaande graag mee op ontdekking door dat glooiende bierlandschap. Vergeet mannen met snorren en bierbuiken, deze Zythologe en biersommelier toont jullie dat bier drinken ook kan in Stijl! Aan de hand van het brouwproces, de ingrediënten en de objectieve parameters die men hieraan stelt, helpt ze man én vrouw om orde in de chaos te scheppen. Bierbrouwen is vandaag de dag immers een redelijk exacte wetenschap. Na een heleboel labotesten is het dan vanavond ook de ideale moment om deze smaakvolle brouwresultaten aan een laatste test te onderwerpen. De proefondervindelijke! Haar lezing ‘Bier in Stijl’ – een bloemlezing doorheen enkele van onze populairste bierstijlen - helpt u ongetwijfeld op weg richting uw smaak. Immers, iedereen heeft een eigen Stijl ...

Toegangsprijs: 2 EUR (KVCV-leden)/4 EUR (Dip's leden)/6 EUR (Niet-leden).

De lezing gaat door in aula H2.

Activiteit zoeken