Forensische chemie: CSI Belgium

24 april 2017 19:00 – 22:00
Locatie: Karel de Grote-Hogeschool, Campus Hoboken, Salesianenlaan 90, Antwerpen, België
Categorie: Jong

Lezing door Dr. Gert De Boeck (NICC)

Wat hebben chemie en sporenonderzoek op een plaats delict met elkaar gemeen? Meer dan u denkt! Het oplossen van misdaden met behulp van wetenschappelijke technieken is niet langer fictie, maar dagdagelijkse realiteit. Meer nog, als de verdachte zwijgt, spreekt sporenanalyse. Grote of kleine inbreuken laten zonder uitzondering sporen na. En net het onderzoek van die materiële bewijzen draagt, vroeg of laat, bij aan de oplossing van het mysterie zodat de waarheid haarfijn blootgelegd wordt.

Gert De Boeck geeft een overzicht van de wetenschappelijke methodes die vandaag de dag gebruikt worden om de waarheid te achterhalen. Verschillende domeinen zoals DNA-onderzoek, drugsanalyses, onderzoek van haren en textiel, schotrestenonderzoek... komen aan bod en worden aan de hand van voorbeelden en cases aan de praktijk getoetst.

Het NICC is een federale wetenschappelijke instelling die deel uitmaakt van de Federale Overheidsdienst Justitie. Het werkterrein is breed en de zwaartepunten liggen op het uitvoeren van gerechtelijke analyses, het creëren van nationale forensische databanken en het opleiden van magistraten en politie.

Toegang tot de lezing is gratis voor KVCV-leden, anderen betalen 4 EUR (cash of met Payconiq ter plaatse).

De lezing gaat door aan de Karel de Grote Hogeschool, Campus Hoboken, Gebouw B, Aula Marcel Lanneer (Salesianenlaan 90, 2660 Hoboken).

Inschrijving is niet verplicht maar wordt sterk aanbevolen.

Aansluitend aan de lezing nodigen we u uit voor een receptie in de wandelgangen.

Schrijf je in voor deze activiteit.

Activiteit zoeken